Megnéztem a True Detective 4. évadját

Ha röviden kéne róla vélemény: 💩

Az egész sötét, hideg, meg úgy minden elbszott volt, én nem ezt ehhez szoktam. Mindegy is, komolyabb időmet nem vette el, mivel első rész után úgy gondoltam ezt csak háttérben kell nézni.

Aztán még azért rákérdeztem copilotra mi is volt ezzel a gond hát meg is mondta:

A True Detective sorozat negyedik évadát Issa López írta és rendezte, a producerek között pedig megtaláljuk többek között Jodie Fostert, Cary Joji Fukunagát (Nincs idő meghalni) és Barry Jenkins-t (Holdfény) is²⁴⁵. Ezúttal olyannyira külön áll a szezon a többitől, hogy még a készítő is teljesen más, hiszen Nic Pizzolatto kiszállt a sorozatból, ezt Issa López csinálta, a főszereplője pedig Jodie Foster és Kali Reis⁴. A negyedik évad címe True Detective: Night Country, és az Alaszkában játszódik, ahol Jodie Foster egy új nyomozót alakít, aki egy rejtélyes bűntényt próbál megoldani. A további szerepeket Kali Reis, John Hawkes, Christopher Eccleston, Fiona Shaw, Finn Bennett, Anna Lambe, Aka Niviâna, Isabella Star Lablanc és Joel D. Montgrand alakítják. A történet szerint, amikor a hosszú téli éjszaka beköszönt az alaszkai Ennisben, a Tsalal sarkvidéki kutatóállomást működtető nyolc férfi nyomtalanul eltűnik. Az ügy megoldásához Liz Danvers (Jodie Foster) és Evangeline Navarro (Kali Reis) nyomozóknak szembe kell nézniük a múltjukkal és a sarkvidéki jég alatt rejlő sötét igazságokkal¹.

Forrás: Beszélgetés a Binggel, 19/02/2024
(1) Az HBO zöld utat adott a True Detective 4. évadának. https://bing.com/search?q=a+true+detective+4.+%c3%a9vadat+m%c3%a1s+k%c3%a9sz%c3%adtette.
(2) Emlékeztető: A törvény nevében 4. évad True Detective: Night Country. https://www.sorozatjunkie.hu/2024/01/15/emlekezteto-a-torveny-neveben-4-evad-true-detective-night-country/.
(3) HBO Max: Magyarországi premierdátumot kapott a True Detective 4 …. https://www.mafab.hu/article/hbo-max-vegre-kiderult-mikor-a-true-detective-4-szezonja-53.
(4) True Detective: Jodie Fosterrel jön a 4. évad, itt az első képsorok. https://www.mafab.hu/article/true-detective-jodie-fosterrel-jon-a-4-evad-itt-az-elso-kepsorok-06.
(5) Visszatér kedvenc sorozatunk az amerikai vidék rémtetteiről – itt a …. https://hvg.hu/kultura/20230413_Visszater_kedvenc_sorozatunk_az_amerikai_videk_remtetteirol__itt_a_True_Detective_4_evadanak_elozetese.